1e klasse B

2 november 2019 14:30

Onbekend

Bij winst van sv Poortugaal uit tegen vv Brielle is de periodetitel binnen. Bij elk ander resultaat is het afwachten wat concurrent Neptunus-Schiebroek doet.

Met de opnieuw stevige wind begint Poortugaal met de wind tegen. Voor Poortugaal is het lastig om de bal ver weg te krijgen van het eigen doel. Brielle begint sterk. Al in de eerste minuut krijgt de thuisploeg 2 hoekschoppen te nemen. Dit levert echter geen gevaar op. Hoewel vv Brielle de aanval probeert te zoeken is het Poortugaal die toch het gevaarlijkst is. Na 17 minuten wordt een treffer wegens buitenspel afgekeurd, staat een minuut later “Smally” Lake vrij voor de doelman, die het schot weet te keren en nog binnen de twintig minuten speeltijd gaat een vrije trap voor sv Poortugaal maar net naast het doel.  In de laatste minuten van de eerste helft krijgt vv Brielle nog een aantal hoekschoppen te nemen, echter zonder het door hen gewenste resultaat. 0-0 is dan ook de ruststand.

De tweede helft, met de wind in de rug voor sv Poortugaal, wordt eenrichtingsverkeer. Vooral Qrushinco “Qro” Rosina is niet te houden voor zijn directie tegenstander. Keer op keer dendert hij zijn tegenstander voorbij. In minuut 63 wordt Qro na een prima combinatie met Smally Lake binnen het strafschopgebied onderuit gehaald. De tegenstander krijgt zijn 2e gele kaart en kan gaan douchen. De strafschop wordt door Sven Breukhoven verzilverd. Binnen 10 minuten krijgt invaller Julien Gret de bal op een presenteerblaadje aangereikt van Qro. 0-2. Brielle geeft het op. Zowel Smally Lake als ook Niels Versteege bouwen de voorsprong uit tot een verdiende 0-4 overwinning.

Zaterdag 9 november staat de thuiswedstrijd tegen Voorschoten ’97 op het programma. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt.