Langeweg 18
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

De jongens moesten uit tegen SHO JO14-1 in Oud-Beijerland. Voor de winterstop was Poortugaal al
heer en meester in de eerste competitiehelft. De vraag was of dit opnieuw succesvol zou zijn tegen
dit sterke selectieteam. Na een aftastend begin voerde Poortugaal de druk op en na 15 minuten
knalde Mo Kaya raak. Nog geen kwartier later scoorden de blauwzwarten opnieuw. Deze keer was
het Guus Molenaar die een afgeslagen bal prachtig onder de lat krulde.

Na de rust bleef Poortugaal gecontroleerd voetballen en mocht Mo Kaya zijn tweede treffer
aantekenen, omdat de SHO-keeper de bal niet onder controle kon houden. De overmacht werd nog
geen drie minuten later opnieuw omgezet in een doelpunt. Het zou de mooiste van de wedstrijd
worden, want Adnan Meadow maakte met een loepzuivere inswinger vanaf de cornervlag 0-4. De
keeper had het nakijken en wist niet wat hem overkwam.

De jongens onder 14-2 bleven gedisciplineerd spelen en het is een feest om te zien hoe de passes
goed aankomen en er intelligent over de vleugels wordt gespeeld. Goed voorbeeld daarvan was het
vijfde en laatste doelpunt van Chris Apostolakis. Zijn flitsende rush eindigde met een afgemeten trap
in de verste hoek van het doel. SHO was niet blij met 0-5 achterstand en probeerde met
overtredingen het spel van Poortugaal te beïnvloeden. Die lieten zich niet uit het veld slaan en
speelden correct de wedstrijd uit. Deze uitslag belooft veel in de resterende helft van de competitie.