P C Boutenssingel 1
2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

Op een koude decembermiddag speelde sv Poortugaal bij Capelle, dat altijd als een lastige tegenstander wordt beschouwd. Na de mooie zege op koploper Kloetinge, waarbij sv Poortugaal in de laatste minuut scoorde, was het Bjorn Wagenaar die de ploeg uit Poortugaal nu na 1 minuut al op voorsprong zette. Was dat een voorbode voor een nieuwe overwinning?

De tegenstander had daar toch andere gedachten bij en Capelle ging dan ook snel op zoek naar de gelijkmaker. Natuurlijk ging dat niet van een leien dakje, maar in de 27e minuut was het Jeffrey Rijsdijk die toch voor de 1-1 zorgde. Met die stand werd de warme thee opgezocht. Het was de toeschouwers ook gegund om zich even op te warmen.

Capelle leek in het tweede bedrijf iets sterker, maar kon de opening in de defensie van sv Poortugaal niet gemakkelijk vinden. Dennis van der Heijden was voor de ‘groenen’ de gelukkige: hij wist in minuut 72 Marvin Nootenboom te passeren. Zou sv Poortugaal net als vorig seizoen teleurgesteld uit Capelle terugkeren? Nee, daar stak Rick Nieuwveld vijf minuten later een stokje voor. Hij tekende na een goede voorzet voor de 2-2.

Zo staat sv Poortugaal nog altijd op de 9e plaats en hoopt het in het laatste duel voor de verdiende winterstop daar nog drie punten aan toe te voegen. Zaterdag ontvangt de ploeg van Peter Klomp het Rotterdamse sc Feyenoord. Een mooie tegenstander die vanaf 14.30 uur ook op in Sportpark Polder Albrandswaard te zien zal zijn.