sv Poortugaal MO15-1 - Maasdijk MO15-1 - sv Poortugaal

sv Poortugaal MO15-1 - Maasdijk MO15-1

sv Poortugaal MO15-1 - Maasdijk MO15-1

sv Poortugaal MO15-1

4 - 3

Maasdijk MO15-1

Competitie

1e klasse (2e fase) I

Datum

29 oktober 2022 12:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Polder Albrandswaard
Albrandswaardseweg 84 B
3172XC
POORTUGAAL
tel. 010-5017798

De 1ste wedstrijd van de 2e periode beginnen we thuis.

Op een zon overgoten sportpark, wat een contrast met de laatste wedstrijd waar we werkelijk waar zeiknat geregend zijn.

De wedstrijd begon redelijk gelijk opgaand, Poortugaal veelal in de aanval maar niet doortastend genoeg. Na een mooie pass op Karlijn die met een lichaam schijnbeweging haar directe tegenstander het nakijken liet werden we voor het eerst echt gevaarlijk. Karlijn besloot echter de bal voor te geven op Guillia waar ze echt voor haar eigen kans had moeten gaan. Hierna nog wel speldenprikken en een afstandsschot van Guillia maar helaas geen goals. Zoals het dan gaat in het voetbal scoort Maasdijk eigenlijk uit nog geen eens een kans. Op het middenveld werd er niet door gedekt en Maasdijk kon zonder druk op de bal schieten, onhoudbaar voor Esmee.

Het spelbeeld bleef hierna het zelfde maar door niet doortastend te verdedigen kan de spits van Maasdijk weer aanleggen en bam weer een tegengoal. 2 schoten op de goal beide onhoudbaar maar meer waren ze nog niet bij onze goal geweest.

Na wat wisselingen komt Jessie op het middenveld te staan waar ze dan ook snel in positie komt om te schieten, bal werd niet vol geraakt maar wel zo dat de keepster van Maasdijk hier geen antwoordt op had 2-1 wat verdiend was. We hadden de rust in kunnen gaan met 2-2 was het niet dat de scheidsrechter floot voor een overtreding voor ons, deze had 💯 voordeel moeten zijn dan had Guillia zo door kunnen lopen op de keeper wat normaliter dan een goal betekend.

Rust

De 2e helft moeten de mouwen opgestroopt worden, knokken voor iedere centimeter en dat gebeurde ook zeker. Lieke die een ware plaag was voor haar tegenstandster ging er een paar keer goed langs en werd met handen en voeten tegen gehouden, soms mag er bij Poortugaal wel iets zuiniger met onze meiden omgegaan worden want een vrije trap krijgen dat zat er niet in voor Lieke. Wat er wel in zat was dat ze bij al die pogingen er dus wel door heen kwam en de 2-2 maakte…. Yes we zijn er weer.

Lang konden we hier niet van genieten. Nadat Lotte de bal wilde wegschieten kwam deze tegen de ijzersterke spits van Maasdijk aan die er gelijk van door ging en de 2-3 maakte. Dit was een smetje op de voor de rest hele sterke wedstrijd van Lotte.

De rug werd weer gerecht en de meiden knokte met alles wat ze hadden voor een resultaat en daar werden ze voor beloond. In de 55ste minuut veroverd Naylee de bal net over de middellijn en speelt 2 a 3 tegenstanders voorbij alsof ze er niet stonden en maakt het ook zelf af met een heerlijke droge knal 3-3 we leven weer.

Met kunst en vliegwerk werd er met alles wat we hadden verdedigd. Corners tegen, ballen op lat en net voorlangs maar ook wij lieten aanvallend nog wel wat zien. Karlijn vocht duel na duel uit op de rechterflank en kwam er dan uiteindelijk goed langs en scoorde de 4-3 wat de winnende was en gelijk een cadeautje voor haar moeder die vorige week jarig was.

Het resterende deel van de wedstrijd was vooral overleven maar de zwaarbevochten overwinning is over de streep getrokken.

Door een paar absenties wegens vakantie en blessures moesten we weer een beroep doen op meiden van de MO15-2. Wat zijn we blij dat die meiden dit ook iedere keer weer willen en ook een groot aandeel in de overwinning hadden door beide te scoren dank je wel Lieke en Naylee.

Dit was weer een teamprestatie op naar de kraker tegen Smitshoek volgende week. 

Aan alle ouders, de wedstrijd tegen Smitshoek is al sinds de indeling bekend is gesprek nummer 1 bij de  meiden dus ze kunnen alle support volgende week goed gebruiken bij deze regio kraker.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!