3-12-2022 sv Poortugaal MO15-1 – FC ’s Gravenzande MO15-2 - sv Poortugaal

3-12-2022 sv Poortugaal MO15-1 – FC ’s Gravenzande MO15-2

3-12-2022 sv Poortugaal MO15-1 – FC ’s Gravenzande MO15-2

sv Poortugaal MO15-1

2 - 1

FC 's-Gravenzande MO15-2

Competitie

1e klasse (2e fase) I

Datum

3 december 2022 12:00

Scheidsrechter

T. Klaassen

Accommodatie

Sportpark Polder Albrandswaard
Albrandswaardseweg 84 B
3172XC
POORTUGAAL
tel. 010-5017798

IJskoud is het vandaag maar iedereen heeft er zin in. Deze wedstrijd gaat ergens om. De stand in de poule geeft 3 teams met hetzelfde aantal punten aan waar er vandaag dus 2 van tegen elkaar spelen. De ander is Blijdorp die volgende week tegen Gravenzande moeten.

Poortugaal vanaf het begin iets sterker maar Gravenzande zocht beter de combinatie, er doorheen komen ze niet omdat er goed verdedigd wordt. Langzaam aan kregen we toch wel wat kansjes maar de keeper lag soms goed in de weg helaas. Wij hebben gelukkig meiden die soms net dat stukje extra kunnen geven. Karlijn werd een paar keer gelanceerd en vocht weer mooie duels uit, ze kwam in goede positie en gaf de bal voor waar ze misschien beter zelf had kunnen gaan. Nienke die op rechts half bijna elk duel won gaf de bal aan Guillia die het strafschopgebied in soleerde en de bal voorgaf. Nadat we bij Spartaan uit een eigen goal maakte was het nu de beurt aan onze tegenstanders 1-0 door een eigen goal. Guillia eigende de goal toch voor zich en maakte de vooraf beloofde koprol als ze zou scoren.

Gravenzande begon na de goal iets meer druk te zetten maar de kansen waren nog steeds voor Poortugaal alleen deze werden niet afgemaakt. Een van de spaarzame uitvallen van Gravenzande leverde hun de gelijkmaker op. Deze goal had wat ons betreft nooit goedgekeurd mogen worden, Lotte werd in het duel op haar hak geschopt waardoor haar schoen uit ging, hoe duidelijk wil je het hebben. Maar ja accepteren en door, de rust in met ontevreden gevoel en een 1-1 stand.

De 2e helft een zelfde beeld, een sterker Poortugaal maar de kansen werden niet afgemaakt. Ruim in de 2e helft dan toch de 2-1….. toch niet de goal wordt onterecht afgekeurd. Dit voelde niet goed en de onvrede groeide bij de meiden maar ook bij ons. Ik heb me zelf ook even laten gaan en in discussie gegaan met de scheidsrechter wat absoluut niet goed is van mij kant gezien het goede voorbeeld van ons vandaan moet komen. 

De meiden herpakte zich zelf en knokte voor wat ze waard waren. Lenthe ging er regelmatig op snelheid langs en liet soms heerlijke acties zien en speelde haar tegenstandster tureluurs, helaas was ze voor de goal wat minder op dreef dus scoren zat er helaas niet in. Wel kregen we door haar inzet en actie een corner. De corner werd genomen door Kyvana en goed hoog de pot in gegooid, een kopbal werd verdedigd, de afvallende bal was voor Kyvana die hard schoot, ook deze werd verdedigd maar deze bal kwam voor de voeten van de zeer sterk spelende Jessie die met een hoogvlakte de 2-1 maakte yessss. Wat een ontlading bij iedereen. De wedstrijd duurde nog even en alle zeilen moesten bij gezet worden maar deze toppers trokken de zege over de streep. Na het laatste fluitsignaal rende alle meiden die reserve stonden het veld in, de winst is binnen en dit was wederom( ik val in herhaling ) een complete team prestatie. 

Onze dank aan Wies die voor het eerst met ons mee deed en wat deed ze dat goed. Hopelijk is dit een aanzet naar meer wedstrijden bij de meiden van Wies. Als het aan ons ligt is ze meer dan welkom.

Na de wedstrijd hebben de meiden die zijn blijven hangen lekker warme chocolademelk gehad van Robin de vader van Lenthe. Super lief van m en heel erg verdiend.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!