Twee gezichten. - sv Poortugaal

Twee gezichten.

Twee gezichten.

NSVV JO13-2

1 - 1

sv Poortugaal JO13-2

Competitie

3e klasse (3e fase) 09

Datum

1 april 2023 12:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Gemeentelijk Sportpark
Wilhelminastraat 1
3281BZ
NUMANSDORP
tel. 0186-653820

Twee gezichten.

Doordat de wedstrijd van JO13-5 vandaag was afgelast, kon uw verslaggever weer eens gaan kijken bij JO13-2, dat vandaag uit moest aantreden tegen NSVV JO13-2 te Numansdorp. Om 12.00 uur pas, dus er kon worden uitgeslapen.

Dat slapen deden onze dame en heren in de eerste helft nog steeds kennelijk, want wat er in de eerste helft gebeurde zag er niet best uit. NSVV had er duidelijk wel zin en bleef continu aandringen. Poortugaal had het moeilijk en kreeg de bal bijna niet van haar eigen helft. Wat niet kon uitblijven gebeurde dan ook. NSVV wist op voorsprong te komen, 1-0. Dat werd uiteindelijk ook de ruststand, met hangen en wurgen.

Kennelijk zat er een toverdrank in de thee, want we zagen in de 2de helft een heel ander Poortugaal dan voor de rust. Of hadden ze een donderpreek gekregen van de trainer? Duidelijk was in ieder geval dat onze dame en heren niet van plan waren zich zomaar te laten afslachten. Nu was NSVV de onderliggende partij. Ook zij waren verrast door het andere Poortugaal.

Onze drang naar voren resulteerde in de 17de minuut van de 2de helft in de gelijkmaker. De keeper van NSVV was kansloos bij het doelpunt van Arda, 1-1. Poortugaal was niet van plan genoegen te nemen met een gelijkspel en bleef drukken op de defensie van NSVV en een paar minuten na de gelijkmaker kwam Poortugaal op een 1-2 voorsprong. Een hels gejuich rees op van de tribune, van de Poortugaal-aanhang. Maar helaas bleek er geen reden tot juichen. De persoon waar we nooit iets over schrijven, die met die fluit, beschikte anders. Er was een overtreding geconstateerd voorafgaande aan het doelpunt en het doelpunt werd dan ook afgekeurd. Verbazing alom! Het bleef 1-1.

Om toch een punt binnen te slepen moest Anna noodgedwongen op eigen helft nog een keer aan de noodrem trekken op niet reglementaire wijze. In het grote mensenvoetbal levert dit een rode kaart op en vermoedelijk wat wedstrijden schorsing, maar ze kreeg een gele kaart en een tijdstraf, zodat ze een paar minuten voor tijd toch weer even mee mocht doen. Deze actie en goed keeperswerk van Rens in de slotfase maakte dat we toch met een punt van het veld konden stappen.

Een wedstrijd met 2 Poortugaalse gezichten, maar laten we voortaan maar gelijk starten met de spirit en inzet die we vandaag pas in de 2e helft lieten zien.

Zondag 9 april doet JO13-2 mee aan een toernooi  bij CVV Zwervers te Capelle aan den IJssel (eerste wedstrijd om 09.30 uur) en de competitie gaat weer verder op zaterdag 15 april met een thuiswedstrijd tegen FC Vlotbrug JO13-1, respectievelijk de nummer 7 tegen de nummer 12 van de ranglijst. Het wordt wel weer eens tijd voor een driepunter! Dit keer op veld 7.

Alle support is welkom!

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!