Doelpuntje te weinig voor 1e elftal - sv Poortugaal

Doelpuntje te weinig voor 1e elftal

Doelpuntje te weinig voor 1e elftal

HBS (zon)

3 - 2

sv Poortugaal 1

...
Jedsel Markes
24'
Mink Hueting
35'
37'
Anoniem (penalty)
Ebi Broug
49'
Niels van Pelt
Fabian Hilpert
53'
Ivan Spijkstra
Luca van Leeuwen
53'
Mathijs Harthoorn
Mink Heuting
75'
Sem Reuser
77'
Jasper Hooft
78'
Sem Reuser

Competitie

4e Divisie B

Datum

3 september 2023 14:00

Scheidsrechter

J. van Pinxteren

Accommodatie

Sportpark Craeyenhout
Daal en Bergselaan 1 B
2565AB
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3681960

Ons eerste elftal is zondag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen (inclusief oefenprogramma). Tegen het Haagse HBS werd het 3-2. Hoe ging het eraan toe? Op een zonovergoten dag was het voor het eerst sinds het bestaan van de fusievereniging dat het eerste elftal op zondag speelde. Een vreemde gewaarwording voor velen, maar als de bal eenmaal rolt, merk je daar nog weinig van. Het elftal van Oscar Biesheuvel opende goed, leek wat beter in de wedstrijd te zitten dan HBS dat in de 24e minuut via Jedsel Markes wel als eerste wist te scoren en Marvin Nootenboom daarbij dus het nakijken gaf (1-0). 

Wat kon sv Poortugaal daar tegenover zetten? Er werd gezocht naar de ruimtes in de defensie van HBS en hoewel die ruimtes soms wel gevonden werden, lukte het de thuisploeg andersom ook om onze verdediging te verrassen en in minuut 35 was het Mink Hueting die zelfs de 2-0 scoorde. Dat was sv Poortugaal nog niet gewend. Hoe zou de ploeg omgaan met een serieuze achterstand? Sven Breukhoven wist het antwoord wel: gewoon tegenscoren. Hij deed dat twee minuten later al en bracht daarmee nog voor rust de spanning terug in de partij.

In de rust was men het erover eens: dit was voor de thuisploeg nog geen gewonnen wedstrijd en je voelde daarmee ook dat er in de tweede helft nog wel gescoord zou worden. sv Poortugaal bracht voor de tweede helft met Desailly Sousa en Qrushinco Rosina twee verse krachten in.  Toen Jordi Dekker twee minuten na rust de 2-2 aantekende, bleek dus dat de voorspelling van velen al was uitgekomen. De tweede helft was het genieten voor het publiek. Twee ploegen speelden voor de winst, je moet als publiek dan maar hopen dat jouw ploeg aan het langste eind trekt. De winnende treffer bleek zondag door Sem Reuser te worden gemaakt. Jammer voor sv Poortugaal, want Sem scoorde namens HBS. 

Daardoor trok de ploeg van sv Poortugaal met nul punten terug naar de thuisbasis. Een vreemde gewaarwording, waar we ook niet aan willen wennen. Komende zaterdag spelen de blauw-zwarten weer thuis. We ontvangen dan 's Gravenzande. Aanvang: 14.30 uur. Er zijn bij de ingang nog seizoenkaarten verkrijgbaar.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!