Mooie overwinning 1e elftal op 's Gravenzande - sv Poortugaal

Mooie overwinning 1e elftal op 's Gravenzande

Mooie overwinning 1e elftal op 's Gravenzande

sv Poortugaal 1

3 - 0

FC 's-Gravenzande

17'
Ardi Luijendijk
Yordi Klepke
28'
Rick Boers
34'
57'
Bram Sommeling
Angelo Zwirs
57'
Timo Ploemen
Sil van Ooijen
57'
Stefan Bruijn
Patrick Fonseca
58'
Yordi Klepke
59'
75'
Rick Boers
Zeger van Antwerpen
82'
Roy van Beek

Competitie

4e Divisie B

Datum

9 september 2023 14:30

Scheidsrechter

L. Baars

Accommodatie

Sportpark Polder Albrandswaard
Albrandswaardseweg 84 B
3172XC
POORTUGAAL
tel. 010-5017798

Zaterdag 9 september, om 14.30 uur. Het is een graadje of 30. Omstandigheden die je op een voetbalveld niet verwacht, want de zomerstop ligt niet voor niets eerder in het kalenderjaar. Toch moesten veel elftallen 'de wei' in, zo ook sv Poortugaal 1. Tegenstander was een oude bekende, 's Gravenzande.

De wedstrijd trok toch nog ruim 200 toeschouwers, voetballiefhebbers die het potje voetbal toch aantrekkelijker vonden dan het strand of de eigen tuin. En zij zullen geen spijt hebben gehad van hun komst. Want ondanks de lastige omstandigheden voor de spelers en het arbitrale trio, probeerden beide ploegen een goede wedstrijd op de ook al opgewarmde kunstgrasmat te leggen. Het lukte sv Poortugaal beter dan de bezoekers.

Eerst had het daar nog niet alle schijn van. Het percentage balbezit was in de beginfase in het voordeel van 's Gravenzande, maar naarmate de wedstrijd vorderde, trok de thuisploeg het spel steeds meer naar zich toe. De gevaarlijke aanvallen die sv Poortugaal op de mat legden konden op veel waardering van het publiek rekenen en ze betaalden zich ook keurig uit. In de 22e minuut was het Bradley El Idrissi die de score opende, zo'n 12 minuten later gevolgd door Bjorn Wagenaar, de uitblinker van vandaag die wekelijks laat zien met veel plezier op het veld te staan. Die 2-0 voorsprong stond er na het rustsignaal van scheidsrechter Baars uit Tilburg ook op het bord.

In de tweede helft leken de bezoekers op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar na de snelle 3-0 van opnieuw Bjorn Wagenaar (49e minuut) leek dat een kansloze missie te worden. Diverse wissels aan beide kanten hadden niet veel invloed op het spelbeeld. Na de drinkpauze in de tweede helft, werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd, omdat een toeschouwer onwel werd, mogelijk doordat hij de hele tijd in de volle zon had gestaan. Nadat ambulancepersoneel zich over hem ontfermd had, werd het laatste kwartier van de wedstrijd plichtsgetrouw uitgespeeld. Drie doelpunten en drie wedstrijdpunten werden aan het totaal toegevoegd.

Komende week gaat het eerste op bezoek bij DSO Zoetermeer. Aanvang 14.30 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!