Vv Smitshoek MO17-1 - sv Poortugaal MO17-2 - sv Poortugaal

Vv Smitshoek MO17-1 - sv Poortugaal MO17-2

Vv Smitshoek MO17-1 - sv Poortugaal MO17-2

vv Smitshoek MO17-1

4 - 1

sv Poortugaal MO17-2

Competitie

1e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 04

Datum

16 september 2023 11:30

Scheidsrechter

J.L. van der Ent

Accommodatie

Sportpark Smitshoek
Smitshoekse Baan 25
2993BZ
BARENDRECHT
tel. 0180-615275

De “beladen” derby tegen onze buren Smitshoek op het programma. Op de een of andere manier vinden de meiden dit altijd spannend, ik zelf vond het vroeger fantastisch om zulke wedstrijden te spelen op het scherpst van de snede.

De sfeer op het sportpark bij aankomst was goed, is wel eens anders geweest maar gelukkig was het respect over en weer daar en moet zeggen dat we daar heel blij mee waren.

De wedstrijd begint en al gelijk zag je dat we aan elkaar gewaagd waren. Bij tijd en wijle zag je al een beetje van het spel terug waar op getraind wordt, niet met lange ballen maar opbouwend van achteruit en voetballend via het middenveld de aanval zoeken.

Met Anna als rust punt op het middenveld en Noa die dit ook makkelijk op pakt hebben we die kwaliteiten ook. Een beetje uit het niets na een voorzet vanaf de rechterkant wordt er van onze kant niet ingegrepen en kan er makkelijk gescoord worden 1-0 achter.

We komen er een paar keer goed doorheen en Wies komt een paar keer in scoringspositie maar helaas iedere keer met haar linker chocolade been, ze probeert het wel maar ontbeerde de kracht met links. Zoals de voetbal wetten zich voorschrijven is het zo dat als je de kansen zelf niet maakt ze er aan de andere kant wel ingaan. Na afgeslagen aanval schiet Stefanie de bal naar voren maar deze komt precies in de voeten van een middenvelder van Smitshoek die een steekpass geeft en de bal wordt kan niet anders zeggen magistraal ingeschoten 2-0 achter.

Helaas moest de tot dat moment prima spelende Jessie het veld verlaten met een blessure, hierdoor moest er ingegrepen worden en Nienke haar plaats innemen, een plaats waar ze niet graag speelt  maar wij haar daar zo goed vinden. Begrijpen doen we dat wel want we weten dat Nienke juist heel veel loop vermogen en strijd in het team wilt brengen.

We waren de rest van de 1ste helft de bovenliggende partij maar de bal wilde er niet in, Lotte heeft zelfs nog oog in oog met de keeper gestaa maar wist het net niet te vinden.

De 2e helft een zelfde spelbeeld, Poortugaal of gelijkwaardig en soms beter voetballend maar Smitshoek effectiever met de kansen. Ik denk dat we wel 6 opgelegde kansen hebben gehad met Karlijn, Anna, Wies en Guillia maar of de ballen gingen naast, over of te zacht ingeschoten. Een paar moest de keeper van Smitshoek wel ingrijpen en dat deed ze helaas met verve.

De eer werd gered met een afstandsschot van Lotte. Eindstand 4-1 maar deze uitslag verteld voor mij in ieder geval niet het verloop van de wedstrijd. Kopen we daar iets voor??nee, punten niet maar wat ons betreft mogen de meiden met opgeheven hoofd de rest van het weekend in gaan. Dit was de beste editie tegen Smitshoek sinds ik trainer ben van deze meiden.

Chapeau voor de meiden dat ze 80 minuten alles hebben gegeven in deze toch weer erg warme omstandigheden. Op naar maandag en hopen dat we van die akelige 0 punten af gaan komen want die staan niet naar verhouding gezien het spel van vandaag.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!