Bezoek van FC Lakeside - sv Poortugaal

Bezoek van FC Lakeside

Bezoek van FC Lakeside

2023:

In 2023 konden we na vier jaar FC Lakeside weer in Engeland bezoeken. 34 jeugspelers en 10 begeleiders trokken naar Cheltenham. Een kort verslag:

Op donderdagochtend vertrokken we in alle vroegte (5 uur) vanaf de parkeerplaats en maakten we kennis met onze chauffeur Dennis. De rit naar Duinkerken verliep soepel, evenals de overtocht naar Dover. In Engeland liep het verkeer rond Londen vast (volgens ons dagelijks) en dat bracht ons wel in tijdnood. De leuke onderbreking die we gepland hadden, moesten we helaas schrappen. Dus probeerden we netjes op tijd in Cheltenham te zijn, waar we rond 18.00 uur, moe maar met veel enthousiasme aankwamen. Na een hartelijke ontvangst, werden de kinderen voorgesteld aan hun gastgezinnen en had iedereen nog een vrije avond voor de boeg.

Op vrijdag speelden we een mixtoernooi. De spelers van FC Lakeside en sv Poortugaal werden per leeftijdsgroep gemixt en er werd een toernooitje gespeeld. De kinderen die bij elkaar in huis zaten, speelden in dat toernooi ook zoveel mogelijk met elkaar. Zo konden de spelers elkaar snel beter leren kennen. Het middagprogramma bestond uit een bezoek aan een waterpark, waar de kinderen konden kanoën (O12 en O13) en vlotten bouwen (O14-O15). Dit gebeurde onder deskundige begeleiding, die er voor zorgden dat de kinderen veilig, maar ook met veel plezier het water konden trotseren, genoot iedereen van een geweldige middag. Het zonnetje deed de rest, het was eindelijk lente.
's Avonds was er vervolgens een gezellige avond in de prachtige tent die FC Lakeside voor dit weekend op haar complex had geïnstalleerd.

De zaterdag staat al decennia lang in het teken van de Challenge Trophee ook wel de Friendship Trophee genoemd. Nadat sv Poortugaal vorig jaar de beker na vele jaren weer eens had veroverd (de totaalstand over de twee onderlinge wedstrijden - O13 tegen elkaar en daarna de O15 tegen elkaar - bepaalt wie er wint), moesten we dit jaar de beker in Engeland achterlaten. Maar niet te lang getreurd, de vrije middag had voor iedereen heel wat moois in petto. Er werd gekart, gelasergamed, iedereen wist wel een manier te vinden om deze middag volop van dit weekend te genieten. De feestavond daarna zorgde vooral voor de begeleiding voor een fantastische avond. De muziek was prachtig, maar zolang er een bal is en een voetbalveld, kiezen de kinderen gelukkig daarvoor.

video_Pasen_2023.jpg
Op zondag werd er... gevoetbald. Op een rustig schema, waarbij de wekker deze keer niet zo vroeg ging (het was tenslotte ook Eerste Paasdag) werden een paar prachtige potjes gespeeld. Hoewel sv Poortugaal in beide poules niet als winnaar uit de bus kwam, was het voor heel veel spelers een onvergetelijk toernooi.... 's Avonds vond alweer de afscheidsavond plaats. De dankwoorden en de uitreiking van de prijzen voor de beste spelers werden live op facebook uitgezonden. Voor sv Poortugaal waren de beste spelers Noël Roman Miralles (O12/O13) en Milan van Rijn (O14/O15). Gefeliciteerd, jongens!

O ja, voordat je het laatste stukje leest: Bekijk hier de leuke video van deze reis (3 min. 41 sec.): https://youtu.be/aJytvBNPXso

Maandagochtend ging de wekker vroeg. Gevoelsmatig nog het meest voor pechvogel Diego Duchenne, die in de late avond ervoor nog foto's van zijn enkel moest maken, na een ongelukkige val. Gelukkig bleek er niets gebroken te zijn. Rond 6.45 uur verzamelden we weer bij onze bus. Dennis moest zijn bus nog even wat voeding geven, waarna we konden vertrekken. Rond half 9 's avonds kwamen we moe, maar met heel veel indrukken aan op de parkeerplaats van onze mooie vereniging. We kijken nu alweer uit naar volgend jaar, wanneer we onze vrienden van FC Lakeside in Poortugaal mogen ontvangen. Hopelijk doen jullie dan ook weer mee aan dit prachtige weekend!

2022:
NA CORONAJAREN PRACHTIGE DOORSTART MET FC LAKESIDE
Als je betrokken was bij de uitwisseling met FC Lakeside in het paasweekend van 2022, dan zul je dat niet snel vergeten. Wat een fantastisch weekend was dat. Na vier jaar kon FC Lakeside weer naar Nederland reizen en voor het eerst bracht de club een officieel bezoek aan sv Poortugaal. De uitwisseling zelf duurt trouwens al 40 jaar dus ook voor veel ouders was het een mooie herinnering uit hun eigen jeugd die weer tot leven kwam. Wat maakte het weekend zo bijzonder?

Van donderdag 14 april  t/m dinsdag 19 april 2022 verbleef FC Lakeside bij ons in gastgezinnen die daar aan het einde een mooi en goed gevoel aan overhielden. Ook de ouders van onze Engelse gasten wisten niet wat voor gastvrijheid hun kinderen was overkomen. Zaten de kinderen het hele weekend in huis? Natuurlijk niet. 

website_mixtoernooi_O13.png     vriendschappelijke_wedstrijd.jpg
Foto's: Dennis Weijers en Greg Herdman.

Op vrijdag was er een gezellig mixtoernooi op het kunstgras, waarbij we vooral de teams onderling hebben gemixt. Zo zaten de kinderen die bij elkaar in huis zaten ook bij elkaar in een team en leerden ze elkaar snel kennen. Het programma werd afgewisseld met een Fifa-toernooi.
's Avonds was er een gezellige barbecue voor alle gastgezinnen. In totaal hadden we 150 mensen bij die barbecue.

Op zaterdag speelden we de onderlinge wedstrijden. Inzet is vooral 'lekker voetballen', maar in het achterhoofd gaat de strijd ook om de 'Friendship Cup', de nieuwe wisselbeker voor de club die het totaal van deze twee wedstrijden wint. Helaas moet onze O12/O13 combinatie met 1-8 het hoofd buiten, maar wat niemand voor mogelijk hield, gebeurde toch: de O14/O15 won met 8-0 en de eerste winst van de Friendship Cup was dus voor sv Poortugaal. Op zaterdagavond trokken we er met een grote groep op uit, richting de Outdoor Forest in Vlaardingen, waar de kinderen een heel gezellige avond beleefden.

zondag.jpg   outdoor-forest.jpg
Foto's: Kim van Rijn en Jos Boef

De zondag, eerste paasdag, was een vrije dag. Veel gastgezinnen spraken met elkaar af. Zo werd Rotterdam bijvoorbeeld druk bezocht. Mensen zochten het centrum op, reden langs De Kuip, of lieten de metro van binnen zien. Anderen gingen Footgolfen bij onze sponsor Abel. Kortom, iedereen wist zich goed te vermaken. 

Op maandag, tweede paasdag, stond een mooi toernooi op het programma, uiteraard ook met deelneming van andere verenigingen. FC Lakeside wist het toernooi van de O13 te winnen, sv Poortugaal het toernooi voor de O15. Het zal geen toeval geweest zijn dat er in beide duels van zaterdag zulke grote uitslagen waren neergezet. 's Avonds namen we met wat officiële woorden alweer afscheid van elkaar, waarna de bus op dinsdagochtend vroeg vertrok. Het waren vermoeiende dagen, maar er zijn herinneringen voor het leven geboren.

Spelers die in het seizoen 2022-2023 aan de leeftijdsgrens voldoen (spelend in de O12, O13, O14 of O15) zullen voor in het komend seizoen de kans krijgen met ons mee te gaan naar Engeland voor een mooi tegenbezoek aan FC Lakeside, Daarbij gaan spelers die een Engelse gast in huis hebben gehad voor. Uiteraard geldt dat niet voor de nieuwe spelers die dit jaar in de O11 spelen of zij die van een andere vereniging zijn gekomen.) Ons bezoek duurt, zoals nu gepland staat van donderdag 6 april t/m maandag 10 april 2023.

Onder_13.jpg

Onder_15.jpg

Foto's: Rick Rübe.

----------------------------------------------------------

Voor degenen die lid zijn van de besloten facebookgroep van het laatste bezoek: kijk hier de foto's nog eens terug.
SV Poortugaal FC Lakeside Tour 2022 | Facebook

 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!