Bezoek van FC Lakeside

BEZOEK VAN FC LAKESIDE JAARTJE UITGESTELD

Hoor je er ook wel eens over? Heb je er al een (paar) keer aan meegedaan? Het paasweekeinde met onze Engelse vrienden van FC Lakeside. Alle C-tjes en D-tjes (jongens en meisjes) van onze vereniging (O12 t/m O15) hebben de kans hier aan mee te doen! Geen idee waar dit over gaat? Lees mee.

Door het coronavirus was het traditionele bezoek van FC Lakeside aan Poortugaal in 2020 helaas niet mogelijk. Voor alle betrokkenen een grote teleurstelling. Maar goed: tegen sommige gebeurtenissen kunnen we niet op.  Hoe zal ons programma in 2021 er uitzien?

De voorbereidingen zullen we na de kerstperiode starten maar een aantal dingen staat al vast en als je die leest, zul je begrijpen waar al veertig jaar lang dit enthousiasme bij iedereen vandaan komt!

Van donderdag 1  april 2021 ('s avonds en geen grap) t/m dinsdagochtend 6 april 2021 organiseren we speciaal voor spelers van de O12 t/m O15) alsnog het wel heel bijzondere voetbalweekend waar je nog lang aan terug zult denken. Met een C-elftal en een D-elftal verblijft FC Lakeside zes dagen hier om te voetballen, en ook om met jullie buiten het veld een leuk weekend te hebben. Wat maakt het allemaal zo  bijzonder?

Allereerst moet je weten dat spelers en begeleiders bij gastgezinnen (van spelers en leiders) logeren. Andersom geldt dat ook als wij naar Cheltenham gaan. Spannend? Ach, je kent elkaar snel en daarna is er vaak een jarenlange vriendschap. Het ene jaar logeert de Engelse speler bij jou in huis. Dat is een mooie ervaring.
Je begrijpt dat jij het andere jaar van harte welkom bent! Maar er is meer...

De tweede reden is natuurlijk dat je er veel van leert. Je spreekt al die dagen geregeld Engels, wat natuurlijk ook goed voor je eigen ontwikkeling is. We vinden het als vereniging ook belangrijk dat je je persoonlijk ontwikkelt en daar draagt dit weekend zeker aan bij!

De derde reden en laatste reden die we noemen, is misschien wel de beste: Er wordt een fantastisch programma voor je gemaakt. Natuurlijk gaan we veel voetballen. Dat doen we op vrijdag, zaterdag en op maandag. Die laatste dag is er bij ons een groots
opgezet internationaal toernooi.
Tijdens het bezoek van onze vrienden doen we ook heel andere dingen.
Er is een barbecue bij de vereniging voor iedereen die bij het weekend betrokken is en we organiseren activiteiten waarvan we zeker weten dat je die leuk vindt, ook al hebben ze soms niets met voetballen te maken. Wat dat dit seizoen is? Dat houden we nu nog even geheim.

We begrijpen dat je heel graag mee wilt doen aan dit weekend. De informatieavonden vinden plaats in januari.  Meld je dan meteen aan voor Pasen 2021 (editie 40!).

De exacte data zullen we op tijd bekend maken.

Meer foto’s van 2019: kijk op https://www.flickr.com/photos/svpoortugaal/albums