Bezoek van FC Lakeside

NA CORONAJAREN PRACHTIGE DOORSTART MET FC LAKESIDE
Als je betrokken was bij de uitwisseling met FC Lakeside in het paasweekend van 2022, dan zul je dat niet snel vergeten. Wat een fantastisch weekend was dat. Na vier jaar kon FC Lakeside weer naar Nederland reizen en voor het eerst bracht de club een officieel bezoek aan sv Poortugaal. De uitwisseling zelf duurt trouwens al 40 jaar dus ook voor veel ouders was het een mooie herinnering uit hun eigen jeugd die weer tot leven kwam. Wat maakte het weekend zo bijzonder?

Van donderdag 14 april  t/m dinsdag 19 april 2022 verbleef FC Lakeside bij ons in gastgezinnen die daar aan het einde een mooi en goed gevoel aan overhielden. Ook de ouders van onze Engelse gasten wisten niet wat voor gastvrijheid hun kinderen was overkomen. Zaten de kinderen het hele weekend in huis? Natuurlijk niet.

website_mixtoernooi_O13.png     vriendschappelijke_wedstrijd.jpg
Foto's: Dennis Weijers en Greg Herdman.

Op vrijdag was er een gezellig mixtoernooi op het kunstgras, waarbij we vooral de teams onderling hebben gemixt. Zo zaten de kinderen die bij elkaar in huis zaten ook bij elkaar in een team en leerden ze elkaar snel kennen. Het programma werd afgewisseld met een Fifa-toernooi.
's Avonds was er een gezellige barbecue voor alle gastgezinnen. In totaal hadden we 150 mensen bij die barbecue.

Op zaterdag speelden we de onderlinge wedstrijden. Inzet is vooral 'lekker voetballen', maar in het achterhoofd gaat de strijd ook om de 'Friendship Cup', de nieuwe wisselbeker voor de club die het totaal van deze twee wedstrijden wint. Helaas moet onze O12/O13 combinatie met 1-8 het hoofd buiten, maar wat niemand voor mogelijk hield, gebeurde toch: de O14/O15 won met 8-0 en de eerste winst van de Friendship Cup was dus voor sv Poortugaal. Op zaterdagavond trokken we er met een grote groep op uit, richting de Outdoor Forest in Vlaardingen, waar de kinderen een heel gezellige avond beleefden.

zondag.jpg   outdoor-forest.jpg
Foto's: Kim van Rijn en Jos Boef

De zondag, eerste paasdag, was een vrije dag. Veel gastgezinnen spraken met elkaar af. Zo werd Rotterdam bijvoorbeeld druk bezocht. Mensen zochten het centrum op, reden langs De Kuip, of lieten de metro van binnen zien. Anderen gingen Footgolfen bij onze sponsor Abel. Kortom, iedereen wist zich goed te vermaken.

Op maandag, tweede paasdag, stond een mooi toernooi op het programma, uiteraard ook met deelneming van andere verenigingen. FC Lakeside wist het toernooi van de O13 te winnen, sv Poortugaal het toernooi voor de O15. Het zal geen toeval geweest zijn dat er in beide duels van zaterdag zulke grote uitslagen waren neergezet. 's Avonds namen we met wat officiële woorden alweer afscheid van elkaar, waarna de bus op dinsdagochtend vroeg vertrok. Het waren vermoeiende dagen, maar er zijn herinneringen voor het leven geboren.

Spelers die in het seizoen 2022-2023 aan de leeftijdsgrens voldoen (spelend in de O12, O13, O14 of O15) zullen voor in het komend seizoen de kans krijgen met ons mee te gaan naar Engeland voor een mooi tegenbezoek aan FC Lakeside, Daarbij gaan spelers die een Engelse gast in huis hebben gehad voor. Uiteraard geldt dat niet voor de nieuwe spelers die dit jaar in de O11 spelen of zij die van een andere vereniging zijn gekomen.) Ons bezoek duurt, zoals nu gepland staat van donderdag 6 april t/m maandag 10 april 2023.

Onder_13.jpg

Onder_15.jpg

Foto's: Rick Rübe.

----------------------------------------------------------

Voor degenen die lid zijn van de besloten facebookgroep van het laatste bezoek: kijk hier de foto's nog eens terug.
SV Poortugaal FC Lakeside Tour 2022 | Facebook