FC Lakeside - sv Poortugaal

FC Lakeside

FC Lakeside

Eén van de voorlopers van sv Poortugaal, v.v. Oude Maas, startte in 1982 een uitwisselingsprogramma van het Engelse FC Lakeside uit Cheltenham. Uit contacten die verenigingsmensen in Engeland hadden is de uitwisseling tot stand gekomen en tot op de dag van vandaag duurt de vriendschap voort. Wat houdt die uitwisseling in?

Het contact vanuit de sv Poortugaal richt zich op alle spelers van O15 en O13, jongens en meisjes, ongeacht of je speelt in de prestatietak of de breedtesport. Deze spelers (en begeleiders) kunnen zich aanmelden om tijdens het paasweekend deel te nemen aan het uitwisselingsprogramma met FC Lakeside. In het ene jaar gaan we 5 of 6 dagen met elkaar naar Engeland. Je logeert dan in een Engels gastgezin waarvan minimaal één van de kinderen bij FC Lakeside speelt. Tijdens het bezoek is er voor jullie een leuk programma georganiseerd dat niet alleen om het zelf voetballen draait. We vertrekken altijd op de donderdag voor Pasen en komen tweede paasdag terug of als er een vakantie volgt, een dagje later (zoals in 2019 het geval is). 

In het andere jaar (het eerste bezoek van FC Lakeside aan sv Poortugaal volgt in 2020) komen de kinderen en begeleiders van FC Lakeside naar ons dorp om dan met ons hier een leuk programma te volgen en ook zij logeren dan bij spelers en begeleiders van onze vereniging. Vaak komt dan een speler waar jij hebt gelogeerd graag bij jou logeren. En heb je dan eenmaal iemand in huis gehad, dan sta je voor de lijst van 2021 op de voorrangslijst om het jaar daarna weer mee naar Engeland te mogen.

Zoals we hier al vermeldden: de vriendschap tussen v.v. Oude Maas en FC Lakeside bestaat al sinds 1982 en ook de nieuwe vereniging sv Poortugaal wil deze traditie graag voortzetten. Inmiddels zitten we in de tweede (en in een enkel geval al derde generatie) van mensen die bij de uitwiseling betrokken zijn. De 37e uitwisseling vindt dus plaats in 2019. Die wordt alle spelers in de O15 en O13 van harte aanbevolen. 

Veel meer informatie volgt in het nieuwe seizoen maar zo heb je alvast een beeld. Hieronder een paar foto's van het bezoek dat v.v. Oude Maas aan FC Lakeside bracht in 2017.

  

Spelen tegen o.a. FC Lakeside Bezoek aan Aston Villa

Een warm welkom bij een gastgezin De vriendschappen tussen spelers ontstaan in enkele dagen
en duren vaak jarenlang. FC Lakeside en sv Poortugaal zijn trots
op deze uitwisseling en hebben die daarom graag vanuit
v.v. Oude Maas meegenomen naar de nieuwe vereniging.

We hopen dat de uitwisseling nog vele jaren zal voortduren.Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!