Albrandswaardseweg 84 B
3172XC
POORTUGAAL
tel. 010-5017798

De dadendrang van sv Poortugaal werd afgelopen zaterdag uitgedrukt in een eclatante overwinning op FC ’s-Gravenzande. De voetbalgasten uit het Westland wisten niet wat hun overkwam toen ze na 90 minuten met 6-1 van de mat waren geveegd door de ontketende Albrandswaarders. De amusementswaarde voor de toegestroomde supporters lag op een hoog niveau.

De blauw-zwarten schoten uit de startblokken, wat al na tien minuten een penalty opleverde. Nadat Stan Maas onreglementair was gevloerd, voldeed Sven Breukhoven aan zijn specialiteit vanaf de stip. Ondanks de Poortugaalse aanvallen kwam FC ’s-Gravenzande onverwacht op gelijke hoogte. Nog geen minuut later tekende de thuisploeg echter de 2-1 aan door een voorzet van de rechterkant, die Niels Groeneveldt gaaf binnenkopte. De rest van de eerste helft was voor sv Poortugaal.

Wervelstorm

Ondanks de zonovergoten middag leek het veldspel van Poortugaal op een wervelwind met de supersnelle spitsen. Na een half uur zette Stan Maas voor en was Gerwin Lake, bijnaam Smally, de scherprechter. Zes minuten later was het opnieuw prijs en tekende Smally met een punter de 4-1 aan. Dit zorgde voor een stevige buffer en gaf het vlaggenschip van Poortugaal nog meer vertrouwen. In de 42ste minuut ging de ’s-Gravenzande doelman opnieuw in de fout en werd hij van het veld gezonden voor een tweede gele kaart. Ook deze keer behield Sven Breukhoven zijn kalmte en schoot de penalty onhoudbaar in en stond een ongekende 5-1 op het scorebord.

Hattrick

In de tweede helft had ’s-Gravenzande niets meer in te brengen tegen de overmacht. Publiekslieveling Smally deed weer van zich horen, toen de bal onverwacht voor zijn voeten viel en hij genadeloos uithaalde. Een prachtige hattrick voor dit fenomeen. Met de ongekende 6-1 voorsprong nam sv Poortugaal gas terug. Toch bleven er kansen komen, dankzij Niels Versteege en een kopbal van Claudio Santos Silva. Een smet was het uitvallen van de geblesseerde Stan Maas, één van de steunpilaren. Er werd nog een bal van de doellijn gehaald, anders was de voorsprong nog hoger uitgevallen. Na afloop klonk het applaus voor de thuisploeg en met dit resultaat steeg het op de ranglijst naar de vierde plaats.