sv Poortugaal MO15-2

18 juni 2022 8:00

Onbekend

Eindelijk is het dan weer zo ver er mag begonnen worden aan een nieuw seizoen. Waar het vorige seizoen veelal uit trainen heeft bestaan omdat Corona roet in het eten gooide hopen we er een leuk voetballend seizoen van te maken.

Met wat nieuwe meiden maar met zo goed als het zelfde team worden de trainingen begonnen. En hoe leuk kan het seizoen beginnen als er al snel duidelijkheid is dat de er een sponsor voor de MO15-2 is gevonden en de meiden er straks uniform er het zelfde uit zien wanneer we de wedstrijden gaan spelen.

De 1ste helft van het seizoen beginnen we met beker wedstrijden tegen en Maasdijk, Concordia en KMD welke tegen Maasdijk en Concordia een overwinning opleverde en tegen KMD een zwaar bevochten gelijk spel met een doelpunt van Chelsey in de allerlaatste minuut, een mooi begin kan je wel zeggen. We gaan door als 1ste van de poule in het bekertoernooi.

De 1ste wedstrijd van de competitie dan eindelijk tegen FC IJsselmonde, de 1ste helft ging deze wedstrijd gelijk op maar in de 2e maakte Poortugaal het verschil en werd de wedstrijd in winst omgezet met een mooie eind stand van 5-2.

Hier op volgde een eclatante verliespartij tegen de opponent uit zuid waar onze meiden het van oudsher altijd moeilijk tegen hebben 8-2 verlies tegen IJVV de Zwervers.

Binnenmaas 4-6

Werd er dan helemaal niet verloren tussen door…. Ja zeker we hadden 1 uitglijder tegen De Jonge Spartaan, onnodig maar dat maakte het verlies niet minder.

Tussen door speelde we ook nog even de volgende wedstrijd in de beker tegen PPSC MO15-1. Deze wedstrijd was een voorbode van wat er ging komen, veel meiden ziek en met kunst en vliegwerk een compleet team op de been kunnen krijgen. De wedstrijd in de volgende ronde van de beker werd wel een 1-12 gewonnen door de toppers. Dan zou je zeggen, op naar de volgende ronde…. Maar helaas daar was ie weer, Corona kwam weer om de hoek zetten, waardoor en de competitie niet afgemaakt kon worden waardoor we op de 2e plaats bleven hangen terwijl een kampioenschap er misschien nog in zat, maar ook de bekercompetitie werd stilgelegd en helaas ook niet meer voortgezet in de 2e helft van het seizoen. Echt een domper voor een ieder maar het is helaas niet anders.

Wel zijn de meiden gepromoveerd naar de 2e klasse 7 wat voor een MO15-2 een zeer mooi resultaat is.

2e helft van het seizoen.

Ja,…… we mogen weer, het trainen mocht gelukkig al weer een tijdje maar nu gaat dan ook de 2e helft van het seizoen beginnen. De aftrap zou thuis genomen worden tegen Nieuwehoorn, maar helaas de wedstrijd gaat niet door, de tegenstander kan geen team op de been brengen, wat een teleurstelling.

Dan gaat het dan toch gebeuren op 12 februari gaan we eindelijk spelen tegen PPSC, het zelfde team als vorig helft van het seizoen zou je denken, waar wij door meerdere blessures en afwezigen door ski vakanties waardoor we 3 meiden uit de MO13 mee moesten nemen, die het trouwens meer dan prima deden, waren hun versterkt door wat meiden uit de MO17. Dit kon je de 1ste helft niet terug zien in de stand, de ruststand 1-4 voor Poortugaal. Wat er de 2e helft precies gebeurde met het team weet ik nu nog steeds niet maar de realiteit was wel dat deze wedstrijd verloren hebben met 5-4.

Daarna gaat het meer dan prima, de route naar het kampioenschap werd ingeslagen met uitslagen van:

De Jonge Spartaan – Sv Poortugaal 2-3

Door deze fantastische uitslagen deze competitie met maar 1 verlies en 2 x gelijkspel lagen we geheel op koers om een kampioenschap te mogen vieren. Het enige wat er nog moest gebeuren was dat PPSC zijn laatste wedstijd moest spelen en met niet meer dan 7 doelpunten verschil winnen.

Met een wedstrijdje tegen de ouders en broertjes op de familie/afsluit dag moesten we dat resultaat afwachten. De wedstrijd tegen de ouders was echt 1 van de hoogte punten van het seizoen, wat hebben we gelachen met 1. Een van de sponsors die met de ouders mee deed en de andere sponsor die de leiding nam over de ouders. De ouders met roze hesjes aan werden omgedoopt tot de flamingo’s en werden hartstochtelijk aangemoedigd. Maar echt super leuk om te zien dat er best veel ouders hadden aangehaakt om te voetballen. Wat ons en de meiden betreft wordt dit een terugkerend fenomeen.

Maar het ging natuurlijk wel om die ene wedstrijd van PPSC, via een live verbinding konden we het verloop van de wedstrijd volgen wat zenuwslopend was. Helaas ging dat niet zo als wij met z’n allen gewild hadden. PPSC wint de wedstrijd met 1-8 na een blessure tijd van ja…. Je hoort het goed 12 minuten, stinkt dat zaakje? Ja, maar kunnen we er iets aan doen, helaas nee.

Het enige wat we wel kunnen doen is als Sponsoren, ouders, Opa’s en Oma’s die in grotengetallen waren gekomen dit samen met de meiden te vieren als een “kampioenschap”.

Dus de fakkels en het vuurwerk werden afgestoken de kinderchampagne werd opgetrokken en over elkaar gespoten. Na een kleine toespraak vanuit de sponoren en de uitreiking van de Bekers die bij een “kampioenschap” horen. Werden wij als trainers vanuit de spelers groep/ ouders nog even in het zonnetje gezet wat enorm gewaardeerd wordt maar natuurlijk niet hoeft. Nu konden de meiden dan eindelijk doen waar ze het al even hadden, met z’n allen de vieze baggersloot in, super foto’s konden gemaakt worden, maar de kleedkamer leek wel een beerput die daarna door enkele moeders dan weer schoongemaakt werd haha.

Al met al hebben we heerlijk voetbal seizoen gehad met z’n allen, en wat misschien nog wel belangrijker, heel veel lol gehad, de meiden onder elkaar maar ook wij als trainers onder elkaar en met de meiden.

Laten we hopen dat we dit het volgend seizoen dunnetjes over kunnen doen. Het zal weliswaar niet geheel in dezelfde samenstelling zijn, doordat er wat meiden gestopt zijn en wat meiden naar andere teams zullen gaan maar dat zal niet minder gezellig worden denk ik zo.

Een hele fijne vakantie allemaal en tot het volgend seizoen.