Albrandswaardseweg 84 B
3172XC
POORTUGAAL
tel. 010-5017798

De afgelopen weken waren voor het eerste elftal van sv Poortugaal niet de leukste. Er werden geen punten gepakt, de mooie tweede plaats op de ranglijst werd ingeleverd en dat doet iets met een ploeg. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg thuis tegen het sterk gestarte Zwaluwen.

Toeschouwers die wat laat hun fiets uit de schuur haalden, kon het zomaar overkomen dat het al 2-0 stond voordat ze bij het terrein aankwamen. Want sv Poortugaal begon fel aan het duel, Zwaluwen werd onder druk gezet. In de zesde minuut was het Nino Voorn die een goed uitgespeelde aanval netjes afrondde. Toen Bjorn Wagenaar vijf minuten later de score verdubbelde, leek er geen vuiltje meer aan de lucht.

Ondanks het slechte weer bleef het voetbal leuk om naar te kijken. Zeker toen Sven Breukhoven in de 31e minuut een strafschop onberispelijk inschoot: 3-0, wat een luxe. Toen Lester Pires van Zwaluwen even later een rode kaart kreeg, leek de overwinning al in de knip. Vrij onverwacht verscheen er vlak voor rust een tegentreffer op het scorebord, waardoor er met 3-1 werd ‘gerust’.

In de tweede helft was Zwaluwen feller, kreeg het wat meer kansen, vooral ook omdat sv Poortugaal wat nerveuzer oogde. In de 76e minuut zorgde een tweede gele kaart van Jordi Dekker ervoor dat het aantal spelers weer in evenwicht was. Nadat Mohammed Lamsiah in blessuretijd de 3-2 op het bord toverde, werd het nog even spannend. Na het eindsignaal kon sv Poortugaal toch drie punten aan het totaal toevoegen en staat de ploeg inmiddels op de vierde plek.

Trainer Oscar Biesheuvel verlengde eerder deze week zijn contract met een jaar, het eerste elftal won dus met 3-2 en de selectie eindigde de week met een gezellige feestavond. Kortom, er kan in Poortugaal weer worden gelachen.