Albrandswaardseweg 84 B
3172XC
POORTUGAAL
tel. 010-5017798

Er zijn van die dagen… dagen die de sport zo mooi maken. Een overwinning in de laatste minuut op het moment dat niemand het meer verwacht. Voor sv Poortugaal 1 was dit niet zo’n dag. Dit team had voor het eerst in meer dan een jaar de wind thuis tegen en verloor.

Aanvankelijk was het een wedstrijd waarin sv Poortugaal de aanval zocht en waarbij het publiek al een paar keer de voeten van de vloer had om te juichen voor een doelpunt van de thuisploeg. Die voeten konden snel weer op de grond, want de doelpogingen bleken niet effectief genoeg. De ruststand van 0-0 paste dan ook in het beeld.

In het tweede bedrijf kreeg de thuisploeg letterlijk en figuurlijk de wind tegen. Ook spelers wisselden van positie, soms van de bank het veld in of andersom. Opvallendste wissel: die van Qrushinco Rosina, die negen minuten in het veld stond en er toen geblesseerd af moest.

Werd er nog gescoord, zult u zich afvragen? Jawel, dat gebeurde zeker. Uit zo’n beetje de enige aanval van de tweede helft die VOC tot dan toe op de mat wist te leggen, liet Tim Zeller zien effectief te kunnen zijn en hij tekende de 0-1 aan. De thuisploeg moest alles op alles zetten en scoorde zo’n 10 minuten voor tijd via Bradley El Idrissi tegen. Met 1-1 kon de ploeg geen genoegen nemen. sv Poortugaal bleef aanvallen, maar zag een verkeerde terugspeelbal afgestraft worden door Bas van der Storm. De 1-2 achterstand zorgde voor verbazing. Sv Poortugaal ging alsnog voor een punt, maar de ruimte die daarbij achterin ontstond werd nogmaals benut: 1-3. Snel vergeten, was de conclusie.

Zaterdag speelt sv Poortugaal de kraker in en tegen Smitshoek. Aanvang 14.30 uur.