sv Poortugaal VR2

Groep 3 27

8 september 2018 14:15

Onbekend

Daar is het dan opeens zaterdag 8 september. De allereerste wedstrijd van het seizoen is aangebroken, 15 ijzersterke vrouwen verzamelen om 12:45 op de club om vervolgens de tocht te gaan maken naar Oud-Beijerland. De meeste komen aan met iets wat kleine oogjes, want door een aantal is er vrijdagavond nog genoten van een avondje Sparta en een mooi feestje bij de silent disco. Eenmaal bij Oud-Beijerland aangekomen gaat de wastas open, voor het eerst in de historie spelen wij niet meer in het geel-zwart maar moeten wij het veld gaan trotseren in een prachtig blauw-zwart tenue. Patrick geeft ons een goede uitleg in de kleedkamer van wat ons te wachten gaat staan deze wedstrijd. Voor een aantal dames is dit de eerste wedstrijd op een heel veld en bij deze dames was de spanning dan ook te merken, “ik ben heel zenuwachtig”! Maar Pat belooft ons dat alles goedkomt en zo verlaten wij met een geruststellend gevoel de kleedkamer. We gaan beginnen aan de warming-up onder leiding van onze altijd fanatieke aanvoerster Josephine. Hierna wordt er nog een positiespel uitgezet en de wissels schieten Kim in. Nu is het dan toch echt tijd om aan die 90 minuten durende wedstrijd te gaan beginnen, als dat maar goed komt denken de meeste. Een aantal meiden geven namelijk aan dat hun conditie ver te zoeken is. De scheidsrechter blaast op zijn fluit voor het startsignaal en het wordt aanpoten voor de meiden van SV Poortugaal. Het begin gaat wat stroef en zo valt ook dan na ongeveer 15 minuten de 1-0 voor Oud-Beijerland. Het was een waanzinnig mooie goal en ook voor Kim was deze bal helaas onhoudbaar. De rest van de eerste helft weten wij het goed dicht te houden achterin en ook voorin weten wij steeds meer kansen te creëren. Helaas dit alles nog zonder succes en zo gaan wij de rust in met een 1-0 achterstand. In de rust wordt er wat gelachen en is iedereen zeer verbaasd over hoe goed het eigenlijk gaat, ook Patrick is zeer tevreden en geeft ons een groot compliment. Dan is het toch echt weer tijd voor de tweede helft, de bidons worden nog even snel gevuld en we zijn weer klaar om aan de tweede helft te gaan beginnen. Het gaat eigenlijk gelijk op in de tweede helft alleen na 20 minuten door een miscommunicatie achterin weet Oud-Beijerland deze kans goed te benutten en schieten zij de 2-0 binnen. Helaas, maar we gaan door want er staan nog 25 minuten te spelen op het bord en we geven niet op. Deze instelling wordt beloond en zo schiet Roos in de 75ste minuut de 2–1 binnen! Poortugaal gaat steeds beter voetballen en krijgt steeds meer hoop, en ook dit wordt beloond! In de 86ste minuut schiet onze Saar de 2-2 binnen. Een prachtig doelpunt van veraf en Patrick en de hele reservebank springt een gat in de lucht! Ook in het veld wordt het doelpunt goed gevierd. En nu kom op meiden, we moeten dit nog 5 minuten volhouden en dan hebben wij een super prestatie geleverd! Na een aantal minuten blaast de scheidsrechter af en er is grote blijdschap. We hebben echt voor elkaar gevochten deze wedstrijd, waar we dachten dat we er met 5-0 af zouden gaan hebben we een mooie 2-2 kunnen behalen. Dit feestje wordt verder gevierd in de kleedkamer waar Kayleigh haar vader iedereen trakteert op een welverdiend biertje! Nadat er weer is gebleken dat Laura toch echt wel onze volkszanger van het team is, werd de weg weer vervolgd naar Poortugaal! Hier is het in kantine noord nog lang gezellig en gaan de laatste zo ook om 21:00 richting huis waar er wordt omgekleed om vervolgens kantine noord in te ruilen voor de huiskantine. Al met al een hele mooie zaterdag met een zeer goed resultaat. Aankomende week gaan we weer heerlijk trainen en uiteraard wat biertjes op de donderdagavond, om ook zaterdag tegen Zuidland weer goed weerstand te kunnen bieden!