sv Poortugaal VR2

5e klasse E

22 september 2018 11:00

Onbekend

De eerste competitie wedstrijd staat op ons te wachten. Om 11:00 uur mogen wij onze kunsten laten zien op het veld van Smitshoek. Na een controle van het wedstrijdformulier en de vermelding van de scheidsrechter dat hij gister iets te diep in het glaasje heeft gekeken kan de wedstrijd gaan beginnen. Dit keer niet Kayleigh haar vader als grensrechter maar hij heeft het stokje overgegeven aan Fleur, Daphne en Laura. Daphne moet hier de komende trainingen alleen wel nog wat op oefenen, want naar welke kant wijs je nou met de vlag als diegene de bal heeft uitgespeeld. Jaja blijft altijd een lastig puntje. Maar goed de wedstrijd kan beginnen en we zullen gaan zien of we niet weer de eerste wedstrijd met verlies het veld zullen verlaten zoals afgelopen seizoenen. Het begin is namelijk altijd lastig, die vakantie kilo’s moeten er nog een beetje worden afgetraind en de conditie is ook nog ver te zoeken. Maar eigenlijk doet Poortugaal het best aardig en zijn zij de betere ploeg in het veld. Maar de bal in het doel krijgen is nog best lastig en ook Smitshoek weet geen kansen te creëren. Maar dan na zo’n 30 minuten is het toch raak, Sarah weet dan toch het doel te vinden. De 0-1 voor Poortugaal is binnen en zo gaan wij ook de rust in. De tweede helft is eigenlijk vrijwel gelijk opgaand en beide teams hebben weinig kansen. Na een minuut of 70 begint het dan opeens te onweren en wilt de scheidsrechter het spel neerleggen, volgens mij kwam ook zijn kater gewoon een beetje naar boven maar dat terzijde. Na wat overleg en nadat het onweren was gestopt  wordt de wedstrijd dan toch nog vervolgd. Helaas hadden wij beter de wedstrijd kunnen staken want in de 75ste minuut schiet Smitshoek met geluk de 1-1 binnen. Na enige tijd begint het dan ook nog eens keihard te regen en de scheidsrechter houdt het dan ook al voor de 90ste minuut voor gezien. Al met al balen van het gelijkspel, maar het was dan ook een zeer gelijk opgaande wedstrijd en een gelijkspel was dan ook voor beide ploegen wel verdiend. Zoals altijd is het na afloop weer gezellig in de kleedkamer en zijn de stembanden weer goed opgewarmd. Daarna gezellig met zijn allen op de club nog wat gegeten om Kim lekker aan het werk te zetten in de keuken. En in de avond hebben een aantal zich weer vrolijk vermaakt op het Oktoberfest in Ahoy! Nog een laatste mededeling, we staan momenteel vierde in de competitie en zo hoog hebben wij nog nooit gestaan! Dit is dan ook wel een applausje waard, maar hoe kan het ook anders met drie geweldige trainers als Patrick, Peter en Marco. Aankomende zaterdag kunnen wij uitslapen, want er staat helaas geen wedstrijd voor ons op het programma.